Kedves táncosok, táncolni vágyók!

Tánciskolánk 2012 szeptemberében megújult és kezdte meg működését FLOW studio néven. A modern tánc szinte minden ágával foglalkozunk, beleértve a színpadi és főleg az utcai táncstílusokat (old school hip hop, locking, new style, house, popping, krump, lyrical, stb…). Iskolánk különlegessége, hogy nem az említett stílusokra specializált órákat tartunk, hanem a tánctudás és a tánccal töltött évek alapján szervezzük csoportokba tanítványainkat, így minden csoport, mindenféle tánccal foglalkozik, ezzel biztosítva a változatosságot.

Szintén a változatosság fenntartása érdekében a legkülönfélébb zenékre táncolunk. Az azonos csoportban kezdőket sosem választjuk szét, hiszen elvünk, hogy a csapat, a közösség, az összetartás mindennél többet ér. Sok közös programot, hétvégi workshopokat, tánctábort, kisebb-nagyobb fellépéseket év végi táncgálát szervezünk, hogy az egyes csoportok tagjai is megismerhessék egymást.

Összegyűjtöttünk egy kis tudnivalót tanárainkról:

Lengyel Domokos (Kezdő és haladó csoport tanára)

Image „Már kiskorom óta érdekel a tánc, és azon belül a hip-hop. Lorschy Petinél kezdtem el tanulni hét éve, a Flow elődjénél, a Creative Dance tánciskolában. A tánc központi része az életemnek, táncolok reggel, este, a metrón munkába menet, egyetemen tanulás közben, otthon, bevásárláskor a szupermarketben, mindenhol. Mindig pörgök, és azon vagyok, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból és a tanítványaimból. Szeretem súrolni a hip-hop határait, különböző stílusokat keverni, számomra a tánc a zene vizualizációja. Az óráimon szeretném elérni, hogy mindenki bátorságot szerezzen és ki merje mondani igenis tudok táncolni, én vagyok a legjobb a világon!”

Szatai Lúcia (Középhaladó és haladó csoport tanára)

Image „Szavakkal nem lehet elmondani egy olyan érzést, ami megmagyarázhatatlan. Számomra a tánc, jelenti a kemény munkát, a kikapcsolódást, szórakozást, a mindennapi rutint, az új, változatos felfedezéseket, az élményt, a szomorúságot, a fájdalmat, a szabadságot, az összetartozást, a mindent. A tánc mindig is az életem része lesz, a kérdés, hogy hogyan. Idén végeztem el a Táncművészeti Szakközépiskolát és a szakvizsga révén megszereztem a kortárs-modern táncos oklevelet, így sok táncstílust, műfajt ismerek. Az órákon több különböző stílusban fogok tanítani, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő koreográfiát, vagy éppen azért, hogy kihívás elé állítsam a növendékeimet.”

Kránitz Roxána (Haladó csoport tanára)

Image

„A tánc mindig is szerves részét képezte az életemnek. Nem sportként vagy hobbiként tekintek rá, inkább egy életérzést nyújt számomra. Három évesen még a felesleges energiák levezetésére volt jó, ma már csalódások leküzdésére vagy épp örömrivalgások kifejezésére is az első számú eszközöm.

Szeretem a kihívást, amit nyújt egy új koreográfia megtanulása, tökéletesítése (ami persze aligha lehetséges), vagy éppen meg tanítása.

Az óráimon azt szeretnem látni, hogy a táncosoknak valami újat mutathatok, ami által mind a tánctudásuk, mind pedig a személyiségük fejlődik.”

Nguyen Uyen My (Haladó csoport tanára)

Image

„A tánc számomra a szabadságot jelenti.

Amikor táncolok, elfelejtem mindennapi gondjaimat, elengedem a napi stresszt, ezáltal sokkal kipihentnek érzem magam.

A táncórákon azt szeretném elérni, hogy mindenki más ugyanúgy el tudjon lazulni,elszökni a mindennapi monoton élettől,

és jól mulasson.”

Lorschy Péter (Peti style edzések tanára)

Image „A nevem Lorschy Péter és körülbelül 10 éve foglalkozom táncoktatással.

A tánc számomra a zene és az érzelmek mozgás formájában való kifejezését jelenti. Éppen ezért sosem ragaszkodtam adott stílusokhoz, szeretek mindent ötvözni. Kedvenc stílusok: popping, electric, lyrical, dimestopping, locking.”

Ha szeretnél egy kellemes társaságban táncolni, megtalálni a helyed a világban, egymásra odafigyelő emberekkel tölteni az idődet, megmutatni ki vagy és kifejezni mi rejlik benned, akkor köztünk a helyed. Várunk szeretettel az Astoriától 5 perc sétára, a Dohány utca 5/b szám alatt. (A zöld táblás pizzériától közvetlenül balra nyíló matt üveg ajtó mögött)